Kártyajáték-Ludas Matyi

Kártyajáték-Ludas Matyi
Kártyajáték-Ludas Matyi
Kártyajáték-Ludas Matyi
Kártyajáték-Ludas Matyi
2 játék egyben.
A Ludas Matyi kártyajátékkal a híres Ludas Matyi című rajzfilm szereplőivel ismerkedhettek meg úgy, hogy közben vidám perceket tölthettek játékkal.
A kártyával Fekete Pétert vagy akár memóriát is játszhattok.


Memória

A játékban tetszés szerinti számú játékos vehet részt, de legalább kettő. Ebben a játékban nincs szükség a "Fekete Péter" kártyalapra, ezért vegyétek ki azt a csomagból. Ezután jól keverjétek meg a kártyalapokat, majd képpel lefelé helyezzétek az asztalra. Sorsoljátok ki, hogy ki kezdje a játékot. A kezdő játékos fordítson fel két lapot. Ha párt talál, akkor azt tegye maga elé és folytassa a játékot. Ha nem talált egyformát, akkor a lapokat tegye vissza a helyükre, és most már a következő játékos fordít fel két lapot. A játék akkor ér véget, ha minden lap elfogy az asztalról! Számoljátok össze ki találta meg a legtöbb párt: az a memória bajnoka.

A játék érdekessége, hogy nincs két egyforma lap! A kép-párok azonos jeleneteket ábrázolnak, kis eltéréssel, de azonos jelöléssel vannak ellátva, ez teszi különlegessé ezt a játékot.


Fekete Péter

A játékban tetszés szerinti számú játékos vehet részt, de legalább kettő. Kezdéskor a kártyákat jól össze kell keverni és a játékosok között egyenlően szét kell osztani. Ha valamelyik játékos kártyái között két azonos sarokjellel ellátott lapot talál, akkor ezeket lerakhatja. Ezután megkezdődik a "húzás": akinek a legtöbb kártya maradt a kezében, attól a baloldali szomszédja egy kártyát húz, tőle pedig a következő és így tovább. Ha a játékosnak a húzott kártya másodpéldánya kezében van, akkor ezt a kártyát - amelyeknek sarokjelzése azonos - lerakja. Ez így megy tovább mindaddig, míg az egyik játékosnál a "Fekete Péter" egyedül marad kézben és így ő maga is a Fekete Péter lesz. Az előzetesen megbeszélt büntetést kapja, például, hogy egy befeketített dugóval pontot tesznek az orrára, homlokára vagy arcára.
2.44
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Details
Info
Details

Az egyik legkedveltebb kártyajáték a Ludas Matyi.
A Ludas Matyi Fazekas Mihály elbeszélő költeménye.Ajánlott korosztály: 3 éves kortól
Fiúknak és lányoknak.

Alapanyag papír

Info
Article No.
949403
WebShop System