Kártyajáték-Ludas Matyi

Kártyajáték-Ludas Matyi
Kártyajáték-Ludas Matyi
Kártyajáték-Ludas Matyi
Kártyajáték-Ludas Matyi
2 játék egyben.
A Ludas Matyi kártyajátékkal a híres Ludas Matyi című rajzfilm szereplőivel ismerkedhettek meg úgy, hogy közben vidám perceket tölthettek játékkal.
A kártyával Fekete Pétert vagy akár memóriát is játszhattok.


Memória

A játékban tetszés szerinti számú játékos vehet részt, de legalább kettő. Ebben a játékban nincs szükség a "Fekete Péter" kártyalapra, ezért vegyétek ki azt a csomagból. Ezután jól keverjétek meg a kártyalapokat, majd képpel lefelé helyezzétek az asztalra. Sorsoljátok ki, hogy ki kezdje a játékot. A kezdő játékos fordítson fel két lapot. Ha párt talál, akkor azt tegye maga elé és folytassa a játékot. Ha nem talált egyformát, akkor a lapokat tegye vissza a helyükre, és most már a következő játékos fordít fel két lapot. A játék akkor ér véget, ha minden lap elfogy az asztalról! Számoljátok össze ki találta meg a legtöbb párt: az a memória bajnoka.

A játék érdekessége, hogy nincs két egyforma lap! A kép-párok azonos jeleneteket ábrázolnak, kis eltéréssel, de azonos jelöléssel vannak ellátva, ez teszi különlegessé ezt a játékot.


Fekete Péter

A játékban tetszés szerinti számú játékos vehet részt, de legalább kettő. Kezdéskor a kártyákat jól össze kell keverni és a játékosok között egyenlően szét kell osztani. Ha valamelyik játékos kártyái között két azonos sarokjellel ellátott lapot talál, akkor ezeket lerakhatja. Ezután megkezdődik a "húzás": akinek a legtöbb kártya maradt a kezében, attól a baloldali szomszédja egy kártyát húz, tőle pedig a következő és így tovább. Ha a játékosnak a húzott kártya másodpéldánya kezében van, akkor ezt a kártyát - amelyeknek sarokjelzése azonos - lerakja. Ez így megy tovább mindaddig, míg az egyik játékosnál a "Fekete Péter" egyedül marad kézben és így ő maga is a Fekete Péter lesz. Az előzetesen megbeszélt büntetést kapja, például, hogy egy befeketített dugóval pontot tesznek az orrára, homlokára vagy arcára.
990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Az egyik legkedveltebb kártyajáték a Ludas Matyi.
A Ludas Matyi Fazekas Mihály elbeszélő költeménye.Ajánlott korosztály: 3 éves kortól
Fiúknak és lányoknak.

Alapanyag papír

Adatok
Cikkszám
949403
Webáruház készítés